Τι σημαίνει το όνομα Perla Dolls , χωρίς μάσκες.

-->



Το εκτροφείο Perla Dolls εδώ και 5 χρόνια έχει χαράξει τη δική του πορεία στην εκτροφή γάτας στη χώρα μας.
Είναι το πρώτο εκτροφείο Ragdoll και το μοναδικό μέχρι και σήμερα που έφερε εκπροσώπους της φυλής από της Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, τη χώρα που δημιούργησε και ξεκίνησε τη φυλή.
Δεν έχουμε κάνει ποτέ ούτε όταν ξεκινήσαμε ούτε τώρα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης καμία απολύτως έκπτωση στις αρχές μας , στη ποιότητα των γραμμών μας και στην ποιότητα των ragdoll που εκτρέφουμε, έχουμε βάλει τον πήχη πάρα πολύ υψηλά γιατί πρώτιστος σκοπός μας είναι η εξέλιξη της φυλής και όχι η απλή αναπαραγωγή της.
Σκοπός δεν είναι να γεμίσουμε μέτρια ragdoll κάθε ελληνικό σπίτι, αλλά το copyright των γραμμών , δεν είναι τυχαίο που τα δικά μας γατάκια ξεχωρίζουν ανάμεσα στο σωρό για το όμορφο και ευγενικό τους προφίλ, για τη γλυκιά και μαλακή καμπύλη στη μύτη, το δυνατό πηγούνι στα αρσενικά, τα ολοστρόγγυλα και όχι τα αμυγδαλωτά μάτια, το κυριολεκτικά μεταξένιο τρίχωμα.
Όσο για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των γατιών μας, η συνεχής ενασχόληση μαζί τους και η σωστή τους κοινωνικοποιήση βοηθάει το κάθε γατάκι να αναπτύξει τη δική του μοναδική προσωπικότητα.
Στα 5 χρόνια ορθής και ηθικής εκτροφής δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξουμε τίποτε, όποιος έχει βιώσει την εμπειρία μιας γάτας Perla Dolls πολύ δύσκολα θα προτείνει ή θα επιλέξει κάτι άλλο.
Για εμάς μιλάνε οι ίδιες οι γάτες , αλλά και οι άνθρωποι τους με τους όποιους μέχρι και σήμερα έχουμε άριστες και φιλικές σχέσεις.
Όταν υιοθετείς ένα γατάκι σε δένουν πλέον πολλά περισσότερα με την οικογένεια από την οποία προέρχεται.
Το Perla Dolls είναι ένα όνομα με απόλυτο σεβασμό στις γάτες του αλλά και τους ανθρώπους που ζουν μαζί τους , δεν είναι κάτι τυχάρπαστο, δεν είναι κάτι ευκαιριακό, η αγάπη μου και η προσφορά μου σε αυτή τη φυλή έχει αποδειχθεί με κάθε δυνατό τρόπο.
Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα της εκτροφής γάτας στην Ελλάδα, η μόνη βοήθεια ήρθε από συμβουλές συναδέλφων του εξωτερικού, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει οργανωμένη εκτροφή η mentorship program , ο λόγος που δεν διαπραγματεύομαι να μπει ούτε το εκτροφείο ούτε οι γάτες μου στο χορό των παζαριών που προσπαθούν να κάνουν αρκετοί κάνοντας κακό στην εκτροφή με την ημημάθεια τους ή την απληστία τους για εύκολο και γρήγορο χρήμα με τυχαία και μη μελετημένα ζυεγαρώματα, είναι γιατί σέβομαι τις γάτες μου αλλά και εκείνους που αναζητούν ένα ποιοτικά σωστό γατάκι.
Δεν έχω κοροιδεψει ποτέ κανέναν και δεν έχει υπάρξει πρόβλημα που να μην έχει αντιμετωπιστεί.
Κανένας δεν έχει μείνει αβοήθητος χωρίς τη συμπαράσταση του εκτροφέα και κανένας δεν έχει πάρει “ελαττωματικό” γατάκι.
Με προσβάλει και με υποτιμά πάρα πολύ να ακούω λοιπόν από υποψήφιους γατογονείς να μου λένε πόσο χαμηλότερα πουλάνε τα γατάκια τους οι υπόλοιποι συνάδελφοι.
Ο τρόπος που υπηρετώ τις γάτες και τους ιδιοκτήτες τους, οι γραμμές που έχω φέρει ,και αυτο είναι αδιαμφησβήτητο, δεν νομίζω να μπορούν χα χωρέσουν σε εκπτώσεις, παζάρια, δόσεις, ή οτι άλλο τερτίπι μπορεί να έχουν σκαρφιστεί προκειμένου να μπούν  κι εκείνοι στο χώρο της εκτροφής .
Ποτέ δεν έριξα την ποιότητα των γραμμών μου και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα.
Διαφορετικά δεν θα είναι το Perla Dolls. Ένα όνομα εγγύηση.
Στο κάτω κάτω εγώ όσες φορές πήρα μια γάτα ήθελα να είναι η καλύτερη , φαντάζομαι το ίδιο αναζητεί ο καθένας.
Μια φορά παίρνει κάποιος τη γάτα του αλλά η δική μας δέσμευση κρατάει μια ζωή.
Η παρούσα επιστολή δεν έχει σκοπό να κατηγορήσει εκείνους που αναζητούν ευκαιρίες, απλώς θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου και να εξηγήσω γιατί δεν θα μπω ποτέ σε αυτή τη κατηγορία,
για εμένα τα ragdoll είναι ο αέρας που αναπνέω και δεν υπάρχει περίπτωση να τα προδώσω ποτέ.
Προτιμώ να κλείσει το εκτροφείο Perla Dolls με ηθική και αξιοπρέπεια παρά να υποκύψει σε εκβιασμούς ή να ρίξει την ποιότητα του με σκοπό το εύκολο χρήμα εις βάρος των γατιών μας.


©Perla Dolls Cattery 2008-2013

Comments