Είμαι αφηρημένη ή τι?

Τον τελευταίο καιρό ξεχνάω τα πάντα, το ραντεβού με τον οδοντίατρο, το θερμοσίφινο ανοιχτό, τα κλειδιά μου οπουδήποτε και πάει λέγοντας.
Είχα πολλά μωρά για υιοθεσία δικής  μου εκτροφής, αλλά προέκυψαν και κάποιες επιστροφές ενήλικων γατών που είχα δώσει σε παλαιότερη φάση και καθαρόαιμα και αδεσποτάκια που βρήκαν σπίτι ως μωρά και επεστράφησαν ως μεγάλα και ο πλυθησμός στο σπίτι μου  και στο πατρικό μου θύμιζε τρελή γεροντοκόρη που μαζεύει γάτες.
Είδα και γνώρισα πολύ κόσμο φέτος που είχε ενδιαφέρον για τη φυλή, ή απλά έκανε ρεπορτάζ αγοράς, ή απλά είχε κλείσει γατάκι από κάπου μακριά και ήρθε ως εδώ να δει πως είναι απο κοντά η φυλή, είδα κόσμο που δεν πήγε διακοπές όπως κι εγώ και είχε φρίξει στη πρωτεύουσα και ήθελε να βρεθεί για λίγο και να ξεχαστεί με γάτες.
Οι γάτες μας πότε έκαναν σκανταλιές , πότε παρουσιάζονταν, πότε βαριόντουσαν και κοιμόντουσαν και δεν είχαν καμία όρεξη για παιχνίδια και γνωριμίες κι έτσι περάσαν όλες οι μέρες του καλοκαιριού με μισό αποτυχημένο θαλασσινό μπάνιο!
Και επιτέλους δρόσισε! Και μαζί με τη δροσιά ήρθε και αυτό που είχα καταπιαστεί απο το Φλεβάρη, και μου είχε τραβήξει ενέργεια και ήμουν διαρκώς αφηρημένη, ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φτιαγμένο από εκτροφείς γάτας που απευθύνεται σε εκτροφείς γάτας και σκοπό έχει να βελτιώσει την εικόνα που υπάρχει μέχρι σήμερα στην εκτροφή εσωτερικά  και εξωτερικά.
Ο δρόμος είναι μακρύς, πολλές φορές μοναχικός, πολλές φορές δύσκολος,οι εκτροφείς μπερδεύονται με τους ιδώτες, οι ιδιώτες μπερδέυουν το ρόλο τους με εκείνον του εκτροφέα, οι άνθρωποι που εμπιστευόνται και παίρνουν καθαρόαιμες γάτες πολλές φορές έρχονται αντιμετωποι με ένα σωρό προβλήματα και πολλές φορές μένουν αβοήθητοι,χωρίς να ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση που μπροεί δυστηχώς να συμβεί στο καθένα γιατί τα έμβυα όντα ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιάσουν ή να πάθουν οτιδήποτε.
Ετσι λοιπόν φτιάξαμε τη Felina, με πολλές δυσκολίες και πολύ αγάπη, θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να διορθώσουμε δυναμικά πράγματα και καταστάσεις με στόχο η εκτροφή γάτας να είναι συνώνυμο της ευθύνης και της αγάπης  και όχι της αρπαχτής.
Πριν σας παρουσιάσω το site του νέου σωματείου θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όσους δεν πήρα ποτέ πίσω τηλέφωνο, σε όσους ξέχασα να απαντήσω κάποιο Mail και σε όσους με είδαν ξεμαλλιασμένη και βιαστική σε συνάντηση μας.
Ελπίζω στη κατανόηση σας και θα χαρώ πολύ να ακούσω και να διαβάσω τα σχόλια σας για το νέο μας εγχείρημα.
το site μας βρίσκεται εδώ και θα ήθελα να ευχαρηστησω και από εδώ τον Άρη Δρίβα για τη υπεροχή δουλειά με το site και την εικαστικό Mαίρη Σιόρμπα για το δυναμικό  έμβλημα και λογότυπο της Felina.
www.felinagreece.gr
Mόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την σύσταση του σωματείου δουλεύουμε με πυρετώδεις ρυθμούς για τη 1ή μας διεθνή έκθεση. Ισως θα είναι η μοναδική έκθεση μορφολογίας γάτας που θα γίνει στα χρονικά με ιδωτική πρωτοβουλία καθότι οι αγαπημένες πολυεθνικές εταιριες τροφίμων μικρών ζώων θέλουν μεν τα λεφτά μας οταν πρόκειται να αγοράζουμε τροφές αλλα΄δεν συμμερίζονται το όραμα μας.
Φυσικά δεν μείναμε εκεί, ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία γαι εκπτώσεις απο εργαστήριο γεννετικού ελέγχου  στην Αυστραλία  σε εκτροφείς για  προγράμματα υγείας με σκοπό να υπάρχει εκτροφή απαλλαγμένη απο γενεντικές ασθένειες και τελευταίο αλλα όχι λιγότερο σημαντικό στη συγκεκριμένη έκθεση που ετοιμάζουμε θα γίνει η 1η ουσιαστική και σοβαρή προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση της εθνικής μας φυλής, της Γάτας Αιγαίου.

Comments