Οι εντυπώσεις μας από το World Cat show Wcf στη Κύπρο!!


'Εφυγα από Αθήνα στις 6 το πρωί με ένα χοντρό πουλόβερ και παλτό, τον  Βlue Suede και μια μεγάλη βαλίτσα που είχε όλα τα σαμπουάν και τα αξεσουάρ που θα χρειαζόμουν για το world cat show της wcf στη Κύπρο.
Φτάνοντας στη Κύπρο με περίμενε ένα  καλοκαίρι και 2 φίλοι!!
Με 25 Βαθμούς κελσίου και χαρούμενη διάθεση με υποδέχθηκαν  2 πολύ αγαπημένες μου κυρίες  και ενεργές στο  cat fancy στερεώμα, η Zωή που έχει το Lefkothea Persian Cats cattery και η Μαρία που έχει το ΜG Kyrpia Cattery! Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να βλέπεις φιλικά πρόσωπα με το που φτάνεις  σε ένα αεροδρόμιο μακριά από το σπίτι!
Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα, ένα καφέ και μικρές προετοιμασίες βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο  στη Λεμεσό όπου θα μέναμε και θα διεξαγόταν το παγκόσμιο cat show.
Η πρώτη εντύπωση ήταν λίγο spooky καθώς το ξενοδοχείο θα έκανε ανακαίνιση μετά το πέρας της έκθεσης και θα επαναλειτουργούσε το καλοκαίρι. Παρ’όλαυτα όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλή παρέα όλα αυτά σε κάνουν να γελάς!
Μαζί ήταν από το διοικητικό της Felina Greece ο Χρήστος και η Olga η οποίοι έφτασαν προς το βράδυ και η πρώτη νύχτα πέρασε βουρτσίζοντας γατιά, κοιτώντας  το πρόγραμμα και αναζητώντας έξτρα σκεπάσματα γιατί το μαζί με τη νύχτα ερχόταν και το ψύχος!
Νωρίτερα πήγαμε στο κάστρο για φαγητό και βόλτα , και είδα πολλές όμορφες τροφαντές και καλοταισμένες γάτες να βολτάρουν και να ζητάνε χάδια και σημασία!
Ηταν όλες τους υπέροχες και έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους.
Η αυτόχθονης φυλή της Κύπρου οι Γίγαντες της Αφροδίτης όπως λέγεται η εθνική φυλή ήταν παντού παρόν, υπερήφανη με όλα της τα χαρακτηριστικά ευδιάκριτα περασμένα από γενιά σε γεννά να πηγαίνουν 3000 χρόνια πίσω. Βλέποντας αυτή την εικόνα καταλάβα πάρα πολλα πράγματα για το τι σημαίνει αυτόχθονη φυλή μιας περιοχής. Είναι πολύτιμος θησαυρός και πρέπει να προστατέυεται.
Η επόμενη μέρα ξεκίνησε για εμένα στις 6. Ο  Blue είχε αποφασίσει να περάσει το βράδυ κάτω από τη κουβέρτα και η γούνα του είχε γίνει νιανιά!
Πάμε πάλι πιστολάκια στεγνό καθάρισμα, φρεσκάρισμα γκρουμάρισμα κλπ. Πρωινό στα βιαστικά και βουρ για Vet check!
Μόλις μπήκα στην αίθουσα δεν αισθάνθηκα κανέναν ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, όλοι χαμογελούσαν, ήταν χαλαροί και κανείς δεν είχε το άγχος ή δεν έφερε το βάρος μιας παγκόσμιας διοργάνωσης, πληρώσαμε τις συμμετοχές μας και ταχτοποιηθήκαμε αμέσως, μέχρι να παραγγείλουμε καφέ, να πούμε τα νέα μας με τα παιδιά από το διοικητικό και να βγάλουμε τις χτένες μας είχε ήδη έρθει η ώρα των κρίσεων!
Και μετά από τις παραδοσιακές κρίσεις ξεκινούσαν τα ring της wcf.
Θα κάνω μια παρένθεση για να εξηγήσω τι είναι αυτά τα περιβόητα ring της wcf και πως διεξάγονται.
Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες ring, το ένα αφορά τις στειρωμένες γάτες, το άλλο τα μικρά γατάκια , και το τρίτο της ενήλικες γάτες.
Στο κάθε ring συμμετέχουν όσες γάτες επιθυμούν πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο για τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Γάτες κάθε φυλής αλλά ίδιας κατάστασης πχ όλα στειρωμένα, διαγωνίζονται μεταξύ τους.
Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και την κατάσταση της γάτας την στιγμή που διεξάγεται το ring, μπορεί μια γάτα να είναι χαρούμενη, μια εκνευρισμένη μια άλλη να έχει γυρίσει πλάτη μια επόμενη να κάνει χάδια ή πατουσάκια  κλπ. Εκείνη τη στιγμή δεν κρίνεται μόνο η μορφολογία αλλά και η γενική  κατάσταση γενικά του ζώου, για αυτό διαφέρει από τις παραδοσιακές κρίσεις που το 70% των βαθμών τα παίρνει η κάθε γάτα από τη  μορφολογία της.

Τελειώνοντας τα ring η κάθε γάτα παίρνει μια θέση στην κατάταξη, αν λοιπόν στο ring των στειρωμένων συμμετείχαν 32 γάτες και ο Ωκεανός για παράδειγμα έχει πάρει την 2η θέση , λαμβάνει ένα πιστοποιητικό που αναφέρει ότι βγήκε 2ος ανάμεσα σε 32 γάτες, δλδ 2/32. Και διαβάζοντας εδώ
βλέπουμε ότι με το point system της wcf η γάτα για το συγκεκριμένο ring παίρνει: 20 πόντους για τη συμμετοχή, 30 πόντους επειδή “νίκησε” εντός εισαγωγικών πάντα 30 γάτες πριν από αυτόν, δλδ βγήκε 2ος από τις 32 γάτες που συμμετείχαν σε εκείνο τον ring συν20 πόντους επειδή πήρε τη 2η θέση σύνολο 70 πόντους για το συγκεκριμένο ring.
Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω, η φετινή χρονιά είναι η αργυρή επέτειoς της WCF ,(World Cat Federation) γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα cat show που διεξάγονται τα 25 χρόνια από την ίδρυση της, για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε ένα επετειακό ring, το sliver jubille ή αλλιώς το silver Master , οι 3 πρώτες γάτες του κάθε silver Jubilee παίρνουν τον τιμητικό τίτλο του Silver Master που αναφέρεται στο Pedigree τους και της συνοδεύει εφόρου ζωής!
Τη 1η μέρα λοιπόν και ενώ χάζευα μηχανικά τα πρώτα ring, συνειδητοποιώ ότι έχουμε φτάσει στο Silver Master ring, ότι διαγωνίζεται ο Blue και ότι ήδη έχουν μείνει 12 γάτες από τις 45 που συμμετείχαν σε αυτό το ring και ότι ο Blue είναι ανάμεσα στις 12. ...
δεν άφησα νύχι για νύχι που να μη φάω από την ξαφνική αγωνία..
και μαντέψτε ποιος πήρε τη 1η θέση!!!





Ήμουνα τόσο χαρούμενη για τον Blue και τον τίτλο που πήρε είναι ένας τίτλος που συναντούμε πολύ σπάνια και χάρηκα που ο βασικός πλέον επιβήτορας του εκτροφείου μου θα έχει ένα τόσο δυνατό Pedigree από την ηλικία μόλις των 10 μηνών!!
Το βραβείο του ήταν μια  κρυστάλλινη υδρόγειος και το χαρήκαμε πάρα πολύ!!
 Όμως η 1η ημέρα δεν τελείωσε εκεί, ένα γρήγορο ντους και κατευθυνθήκαμε  για το γκαλά που είχαν διοργανώσει με πολύ αγάπη η Teresa Litherland και ο σύζυγος τους Walter, Αντιπρόεδρος και πρόεδρος τους CyCNBA , (Cyprus National Breeders Association), όλα ήταν πολύ όμορφα όλοι ήταν χαλαροί αν και λίγο κουρασμένοι από το πρωινό ξύπνημα, η τούρτα των γενεθλίων της wcf κόπηκε και όλοι ευχηθήκαμε να μείνει για πάντα ενεργή μια ομοσπονδία που ξέρει να αγαπάει και να τιμά τις γάτες!


Το ρολόι τη δεύτερη μέρα χτύπησε στις 5.00 για να φτιάξω τον Blue που το grooming του είχε βαρύνει , λίγο πιο ουσιαστικό πρωινό (ναι έφαγα τουλάχιστον 3 αυγά) 2 καφέδες και ξανά προς την αίθουσα διεξαγωγής του show!

Η δεύτερη μέρα πέρασε με συζητήσεις με την υπόλοιπο ομάδα και φωτογραφίες, χάρηκα πάρα πολύ για τους  τίτλους και τα βραβεία που απέσπασαν
η Όλγα ο Χρήστος η Ζωή και η Μαρία. Οι γάτες το είχαν ρίξει στο χουζούρι στα όμορφα κρεβατάκια τους και η δεύτερη μέρα πέρασε πιο χαλαρή από τη 1η.
Ο Blue διέπρεψε και τη 2η μέρα αποσπώντας το Best in show & το Best of Best και παίρνοντας τη 2η θέση στο Master ring , και την 5η στο Silver Jubilee που διεξήχθη ξανά!
Εκείνη την ημέρα είχα περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την εθνική φυλή της Κύπρου, είχαν έρθει πολλές γάτες για αναγνώριση ,και οι ήδη αναγνωρισμένες γατες  συμμετείχαν στα περισσότερα ring  όπου και διέπρεψαν. Τη 1η φορά που συνάντησα τους γίγαντες της Αφροδίτης ήταν σε ένα Fife show στη Κύπρο το 2009, είχα τόσο ενθουσιαστεί με το παρουσιαστικό της φυλής και την οργανωμένη προσπάθεια  για να γίνει οργανωμένη προσπάθεια που είχα γράψει ένα 2σελιδο αφιέρωμα στο τότε cat press. Tα χρόνια πέρασαν οι προσπάθειες, τα έξοδα που έκαναν οι εκτροφείς που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις «Αφροδίτες»  απέδωσαν και επιτέλους η κυρά της Κύπρου αναγνωρίστηκε και επάξια πλέον διεκδικεί τίτλους και σεβασμό όπως της αξίζει άλλωστε!
Η 2η μέρα τελείωσε και χαρούμενη πήγαμε για φαγητό μαζί  με  τον Χρήστο και θα σας πω την αμαρτία μου ήμασταν  τόσο χαρούμενοι που ήπιαμε λίγο παραπάνω!  

Δευτέρα .. η μέρα της επιστροφής!Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να πακετάρεις τα βραβεία και τα δώρα που έλαβες κατά τη διάρκεια του show, αφήσαμε πίσω κάποιες τροφές για τα αδέσποτα και πήραμε μαζί μας κάποιες άλλες για  τα δικά μου αιώνια λαίμαργα πλάσματα!
Με έπιασε η κλασσική μίνι μελαγχολία που σε πιάνει όταν φεύγεις από κάπου που περνάς καλά…
Όμως επέστρεψα με φουλαρισμένες μπαταρίες στην παγωμένη Αθήνα και με ένα σωρό ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε όμορφο και λαμπερό το δικό μας παγκόσμιο cat show που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαΐου, είναι η 1η φορά που η χώρα μας θα φιλοξενήσει παγκόσμια διοργάνωση και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα δουλέψω με άτομα που μπορώ να συνεννοηθώ για να βγάλουμε εις πέρας αυτό το μεγάλο στοίχημα!

 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους γίγαντες της Αφροδίτης ή ακόμη και να αποκτήσετε κάποιο μωρό (ειλικρινά σας μιλάω είναι υπέροχα πλάσματα) μπορείτε να δείτε εδώ




Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα νέα για το World Cat show 2014 που θα διεξαχθεί στη χώρα μας   μείνετε συντονισμένοι με τη Felina , wwwfelinagreece.gr ή εγγραφείτε στο Νewsletter της εδώ



Τι με «έσωσε» σε αυτό το ταξίδι:
Γκρουμάρισα τον Blue με προϊόντα της Jerob ,

Πολύ καλό μπάνιο με σαμπουάν της Jerob στην Αθήνα και φρεσκάρισμα του grooming του, με το everyday grooming spray & το texturizing spray από την ίδια εταιρία, επίσης τα σωτήρια μαντηλάκια για τα μάτια και τη μύτη, που καθαρίζουν εξαιρετικά και τις πατούσες και οποιδήποτε μικροατύχημα ενδεχόμενος προκύψει με τη τουαλέτα της γάτας γιατί δεν ερεθίζει και καθαρίζει σε βάθος

Θα τα βρείτε κατά αποκλειστικότητα στο κατάστημα Happy Tails στο Χαλάνδρι, δείτε το fan page του στο facebook εδώ


Comments