Θετοί γονείς



Οι θετοί γονείς δηλαδή οι άνθρωποι που παίρνουν τα γατάκια μας στο σπίτι τους όταν φτάσουν στη κατάλληλη ηλικία είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη καθημερινότητα μας.

Όταν εκτρέφεις για χρόνια μοιραία αυξάνονται και οι οικογένειες που θα έχουν μωρά από το πρόγραμμα εκτροφής σου, είναι όλοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά όλοι έχουν ένα κοινό, την αγάπη τους για τις γάτες.
Είναι σχετικά δύσκολο να υπάρξουν ισορροπίες, καθότι είμαστε όλοι άτομα με διαφορετικό ταμπεραμέντο, ωστόσο τελικά εκείνο που δεν πρέπει να χαθεί και ίσως είναι το συστατικό που κάνει μέχρι τώρα τα πράγματα να λειτουργούν είναι η εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη και από τις 2 πλευρές.
Κι εγώ πρέπει να πεισθώ ότι ο νέος γατογονιός έχει καταλάβει τι σημαίνει ζω με μια γάτα, ότι η γάτα παραμένει εκεί ακόμη κι όταν φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός, ότι η γάτα μαδάει όποια γάτα κι αν είναι αυτή κι ότι αν ψάχνει με το μικροσκόπιο ποια φυλή μαδάει λιγότερο ή περισσότερο είναι έχει χάσει εξαρχής το νόημα της ζωής με μια τριχωτή γάτα, πρέπει να εμπιστευτώ ότι θα την φροντίζουν, ότι δεν θα αμελήσουν τον κτηνίατρο ή το φαγητό της, την αποπαρασίτωση της, ότι θα της δίνουν σημασία, ότι θα της έχουν παιχνίδια, ότι δεν θα είναι μόνη της σε ένα διαμέρισμα σαν τον κούκο να περιμένει πότε θα γυρίσει κάποιος στο σπίτι να έχει λίγη συντροφιά, ειδικά τα ragdoll είναι άκρως συντροφικές γάτες και στρεσάρονται πάρα πολύ όταν ζουν μόνα τους.
Θα πρέπει λοιπόν να εμπιστευτώ όπως θα πρέπει να με εμπιστευτεί και ο νέος γατογονιός.
Συνήθως όλοι θέλουν να κρύβουν κάτω από ένα χαλάκι οτιδήποτε έχει συμβεί, μέχρι που κάποια στιγμή μαζεύονται τόσο πολλά και το χαλάκι δεν επαρκεί για να κρύψεις το χάλι σου.
Θεωρώ πως η ειλικρίνεια είναι ένα Crash test για το τι κοινό τελικά θέλεις να προσελκύσεις.
Γίνεται ένα ξεδιάλυμα όταν λες πως έχουν τα πράγματα κάποιοι το βάζουν στα πόδια και πραγματικά εκείνοι που το βάζουν στα πόδια είναι ποιότητες ατόμων που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε μια αποπαρασίτωση ρουτίνας , άτομα με τα οποία περιττεύει η όποια συναναστροφή.
Είχα πει κάποτε σε έναν γατόμπαμπα, κύριε το γατάκι για το οποίο ενδιαφέρεστε δεν έχει πιει ούτε μια σταγόνα γάλα από τη μαμά του γιατί από την 1η μέρα της γέννησης του της κόπηκε το γάλα, ο άνθρωπος ξαφνιάστηκε γιατί δεν περίμενε να μοιραζόμουν μαζί του μια πληροφορία την οποία θα μπορούσαν να είχα αποκρύψει, ωστόσο πιστεύω ότι όταν παίρνεις ένα γατάκι από σπίτι θα ήθελες να ξέρεις τις όποιες ατυχίες ή ιδιαιτερότητες έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του , το ιστορικό της κάθε γάτας εφόσον σας δίνεται η ευκαιρία καλό είναι να το έχετε συζητήσει πιο πριν.
Ο γατομπαμπάς αυτός δεν πτοήθηκε καθόλου στο να προχωρήσει στην υιοθεσία μιας που η 1η του γατούλα επίσης δεν είχε πιει σταλιά γάλα γιατί την βρήκε στο δρόμο μαζί με τον πλακούντα της μαμάς της και πλέον είναι μια υπέροχη γερή και δυνατή γάτα.
Ένα τέτοιο άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το ενδεχόμενο ότι το μωρό γατάκι που θα πάρει πιθανώς να παρουσιάσει πεσμένο ανοσοποιητικό μέχρι την ενηλικίωση σε αντίθεση με κάποια χ κυριούλα η η οποία θα αντιδρούσε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.

Δεν είναι όλες οι ιστορίες με υιοθεσίες ρόδινες, υπάρχουν ορισμένοι που ακόμη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς περιμένουν από μια γάτα, ισχυρίζονται ότι η γάτα τους δεν τους αγαπάει και πως γίνεται να μην σε αγαπάει κάτι το οποίο έχεις δώσει και τόσα λεφτά (συνήθως παίζει στο πίσω μέρος του μυαλού ότι εφόσον κοστίζει πρέπει να ψήνει καφέ, να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο και να μας φέρει και γούρι) , έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις που αναγκάστηκα να γίνω δυσάρεστη και να κινήσω γη και ουρανό για να πάρω τη γάτα πίσω ,όπως και τη πήρα, έχει τύχει να μου στέλνουν πρωτοχρονιάτικα μηνύματα ότι η γάτα τους κατούρησε 'η γάτα έκανε αυτό η γάτα έκανε εκείνο, αλλά προσέξτε μαγική διαφορά, δεν ήταν μήνυμα ανησυχίας, δεν ήταν μήνυμα η γάτα κάτι έχει, κάτι προσπαθεί να μου πει χρειάζομαι βοήθεια να καταλάβω τι την στρεσάρει, ήταν μήνυμα ότι εγγυηθήκατε ένα γατάκι ήρεμο κι αυτό δεν είναι όπως το περίμενα.
Το ότι τα Ragdoll είναι ήρεμη φυλή δεν σημαίνει ότι δεν έχουν όρια,όταν εγκαταλείπονται στη μοίρα τους γάτες που έχουν ανάγκη από φροντίδα και από παρέα τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν.


Γενικά προσπαθήστε να παίρνετε γάτα ή γατάκι από άτομα τα οποία μπορείτε να εμπιστευθείτε και άτομα με τα οποία μπορείτε να συνεννοείστε.
Η υιοθεσία μας γάτας απαιτεί πολύ συχνά επικοινωνία με τον εκτροφέα, και πολλές φορές ο εκτροφέας έχει ανάγκη να δει ότι η γάτα του πήγε καλά , ότι έκανε ορθά που σας την εμπιστεύθηκε, το τελευταίο κομμάτι είναι για τους περισσότερους από εμάς η κτηνίατρος δύναμη να συνεχίσουμε.
Για κάθε γατάκι που γεννιέται υπάρχει το ιδανικό σπίτι. Μπορεί αν χρειαστεί να περιμένει 30 ημέρες για να το βρει μπορεί να το βρει και αμέσως αλλά πάντα θα βρει ένα ζεστό σπίτι για να συνεχίσει τη ζωή του.

Όταν γεννιέται ένα γατάκι στο σπίτι μας πάντα εύχομαι για το κάθε ένα ο δρόμος του να είναι σπαρμένος με ρόδα και αγάπη να το αγαπούν και να το σέβονται και να είναι ευτυχισμένο, έτσι γεννιούνται τα μωρά μας εδώ με πολύ αγάπη και έτσι θέλουμε να συνεχίσουν αν ζουν, για αυτό οι θετοί γονείς είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι, γιατί συνεχίζουν να παρέχουν μια ασφαλής ζωή στο κάθε γατάκι μας.

Οι περιπτώσεις οι μυστήριες πάντοτε θα υπάρχουν,  άτομα που φτιάχνουν τα δικά τους σενάρια και ζουν μεταξύ συνωμοσίας και παράνοιας, όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω γνωρίσει δεν είναι έτσι. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν χάνονται, δεν κρύβονται, μας λένε τα νέα τους , μοιράζονται τις αγωνίες τους και πολλές φορές μας μαθαίνουν πράγματα τα οποία δεν έχουμε υπόψη, μην ξεχνάμε ότι είναι πλέον είναι κι εκείνοι ενεργοί γατάδες και ψάχνουν το καλύτερο για τη γάτα τους.
Έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για κτηνιάτρους με ειδίκευση σε κάποιο τομέα, για τροφές, για ομοιοπαθητική, για συμπληρώματα, για grooming. Πολλές πολύτιμες γνώσεις που μόνη μου δεν θα κατάφερνα να συγκεντρώσω.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι πιο ευχάριστος άνθρωπος του κόσμου, δεν χρειάζεται να συμφωνείτε μαζί μου αλλά αναφορικά με τις γάτες μου , η πιο σημαντική έννοια στη ζωή μου, δεν νομίζω να χωρούν μικρότητες, αμφιβολίες  ή κακίες, κατά βάθος όλοι ξέρετε ότι έχετε πάρει το καλύτερο γατί της ζωής σας και είναι Perla Dolls , εάν δεν μπορέσατε να το εκτιμήσετε θα χαρώ να το πάρω πίσω σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.
Αυτό το νήμα είναι αφιερωμένο σε όσους έχουν πάρει γατάκι από εμένα ,σε εκείνους που τα αγαπούν και τα φροντίζουν καλύτερα απ ότι θα τα φρόντιζα εγώ, σε εκείνους που έγιναν φίλοι μου, σε εκείνου που μου στέλνουν  φώτο και νέα των γατιών τους, αλλά και σε εκείνους που δεν εκτίμησαν τι θησαυρό είχαν στα χέρια τους και τη σημαίνει ζω με μια Ragdoll.


*Στη φωτογραφία βλέπετε τη Χρυσάνθη με την Althea, καμία φορά τα παιδιά είναι οι καλύτεροι γατογονείς. !!!





Comments