CATCON LA# the 1st cat con in Feline history

Το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο της Γάτας το πρώτο CATCON ,έλαβε χώρα στο Los Angeles  των Ηνωμένων Πολιτειών στις 6 και 7 Ιουνίου.

Το συνεδριακό κέντρο  κινδύνεψε κυριολεκτικά να καταρρεύσει από τους 11.000 γατόφιλους οι οποίοι επισκέφθηκαν  το πρώτο CATCON φέρνοντας του διοργανωτές σε πλήρη αμηχανία.
«οι πόρτες άνοιγαν στις 10.00 και από τις 7.00  το πρωί ξεπρόβαλαν άτομα με αυτάκια γάτας σαν στέκες στα μαλλιά τους και ζωγραφισμένα μουστάκια περιμένοντας υπομονετικά να μπουν μέσα στο εκθεσιακό» ήταν από τα πρώτα tweets που αναρτήθηκαν την 1η μέρα της έναρξης του CATCON.




Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, μόλις τον Μάρτιο ανακοινώθηκε από μια ανεξάρτητη επιτροπή 3 γατόφιλων με την υποστήριξη του Animal Planet  ότι θα προβούν σε ένα συνέδριο για γάτες και γατόφιλους αντίστοιχο του Comicon που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και μαζεύει επαγγελματίες και funs από την βιομηχανία των Κόμιξ , και του fantasy fiction.
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου Catcon , καθώς βλέπετε στην Αμερική  όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία από επαγγελματίες που ασχολείται αποκλειστικά με τις γάτες.


Στο πρώτο CATCON μεταξύ άλλων βρισκόταν ο Jacson Galaxy,γνωστός συγγραφέας και συμπεριφοριστής  γατών επίσης γνωστός για την σειρά reality  στο Animal Planet  My cat from Hell


O αγαπητός σε όλους σκιτσογράφος Simon, γνωστός για τα χιουμοριστικά σκίτσα και   τη σειρά από Video Animaton Simons Cat



Φυσικά όλοι είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν μοναδικά «γατοκεντρικά» δώρα από εταιρίες οι οποίες φιλοτεχνούν αντικείμενα αποκλειστικά για Cat persons.



Και δεν γίνεται γατόσυνέδριο χωρίς μεγάλες δόσεις ελπίδας και αγάπης..
400 γάτες υιοθετήθηκαν από την 1ή κιόλας ημέρα από τις 4 φιλοζωικές που είχαν φέρει αδέσποτες γατούλες για υιοθεσία.
Η ουρά για να δεις αυτές τις γατούλες ήταν τα λιγότερο 45 λεπτά και μέχρι να φτάσουν οι περισσότεροι παραπονιόντουσαν ότι όλες οι γάτες είχαν υιοθετηθεί.
Tο Fix nation (fix είναι λέξη  αργκό για την στείρωση) μέτρησε 73 υιοθεσίες και εύχεται αν είχε φέρει περισσότερες  γάτες.







Παρόλαυτα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκλεισαν ραντεβού με τις κατά τόπους φιλοζωικές για αν μπορέσουν αν υιοθετήσουν μια γατούλα, γεγονός που δείχνει την σημαντικότητα τέτοιων θεσμών ώστε πολλές γάτες που βρίσκονται για καιρό στα αζήτητα να προβληθούν και να έχουν μια 2η ευκαιρία.

Προς ‘έκπληξη όλων απουσίαζε η γνωστή Grumpy  cat, οποία δεν έλαβε πρόσκληση καθώς οι διοργανωτές θεωρούν ότι οι ιδιοκτήτες της την εκμεταλλεύονται και τις φέρονται σαν ένα κομμάτι κρέας,  χωρίς  να της αφήνουν ούτε μια μέρα κενή για να  ηρεμήσει από τα φλας της δημοσιότητας 
.

Μετά από 2 μέρες σε ξέφρενους ρυθμούς και νιααουρίσματα οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα αποτολμήσουν και του χρόνου το CATCON πιθανώς στη Νέα Υορκη φυσικά σε μεγαλύτερο χώρο.
To animal planet σχεδιάζει σε συνεργασία με την Felina  και άλλους φορείς να  Οργανώσει  ένα Catcon και στην χώρα μας.














Comments