ΤΟ PEDIGREE ΤΗΣ DIVONNE




Αλήθεια τι είναι το pedigree?






Στην ουσία ειναι το πιστοποιητικό γνησιότητας της ράτσας τους ζώου, περιέχει γενναιαλόγικό δέντρο τουλάχιστον 4 γενναιών πίσω, καθώς και το εκτροφείο το οποίο γεννήθηκε το ζωάκι αλλα και οι προγονοί του.


Αλλες πληροφορίες που συναντούμε στο pedigree, ειναι η ημερομηνια γεννησεως , ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης , το χρώμα και το σχέδιο της γουνας του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικα του.


Επίσης ανάγρεφεται ο εκτροφέας και ο καινούριος ιδιοκτήτης.


Χρησιμέυει στη πιστοποιήση της φυλής του και της γνησιοτητας του και χρησιμέυει στις εκθέσεις μορφολογίας.


Ο κάθε όμιλος εκδίδει τα δικά του perdigree, για παράδειγμα εαν πάρεις γατούλα ελληνικής εκτροφής το pedigree το εκδίδει ο ελληνικός όμιλος γάτας , που είναι συμβεβλιμένος με τη FIFE ( http://www.fifeweb.org/ ), με αυτό το pedigree μπορεί η γατούλα σας να λάβει μέρος σε όλα τα shows που διοργανώνει η FIFE παγκοσμίος , έαν θέλετε να συμμετάσχετε και σε εκθέσεις μορφολογίας άλλου ομίλου(π.χ TICA) τότε θα πρεπει να εκδόσετε αντίστοιχο pedigree απο εκεί.


Τα pedigree κοστίζουν συνήθως απο 30-80 ευρώ ανάλογα τον όμιλο, συνήθως οι εκτροφείς το κόστος αυτό το ενσωματώνουν στην τελική τιμή της γάτας.




Επίσης υπάρχει μια παγκόσμια βάση δεδομένων το http://www.pawpeds.com/ στο οποιο προαιρετικά καταχωρείς το pedigree της γατούλας σου αλλα μπορεις και να βρεις το γενναιλογικό της δέντρο μέχρι δέκα γενναιές πίσω..


Comments