2011 δεν σε προλαβαίνουμε.



Η αλήθεια είναι οτι το περιοδικό γάτας με ρούφηξε με αποτέλεσμα τα γατιά μου να με βλέπουν μόνο ως φάντασμα.
Το καλοκαίρι που πέρασε μας μείνανε αρκετά μωρά, λίγο οι διακοπές, λίγο η τρόικα λίγο η κρίση και μερικά πανέμορφα ragdoll έμειναν στα αζήτητα.
Οι τιμές μειώθηκαν αρκετά και οι γέννες κόπηκαν τελείως.
Προλαυτα η ανυσηχία αν θα εκτιμηθούν αυτά τα μωράκια παραμένει..
Μέσα σε όλα αυτά κάπου το Νοέμβρη συνειδητοποιήσα οτι ένας εκτροφέας είχε αντιγράψει κείμενα απο το site μου, καθώς και κόπιαρε τον τρόπο που απαντώ στα mail, αποτέλεσμα μερικά ξενύχτια επιπλέον για να διαμορφωθούν ξανά μέρος των κειμένων του site..
H πιο ακριβοπληρωμένη μου γάτα η Coraline, φερμένη απο ένα εκτροφείο πολύ γνωστό στην Αμερική ( Lonerock) ήταν μια μεγάλη αποτυχία, ένα ελλειποβαρές πλασματάκι ίσα ίσα 2,5 κιλά, μαθημένο να ζει σε κλουβί...
Η απογοήτευση και η στεναχώρια οταν την αντίκρισα ήταν μεγάλη, δεν μπορούσα να φτανταστώ οτι ένα τόσο καλό γατάκι θα το είχαν κλείσμένο επι ένα χρόνο σε ένα κλουβί..
Στην αρχή την έβαλα στην κρεβατοκάμαρα μόνη της γιατί κρυβόταν απο τις υπόλοιπες γάτες, εκείνη έμενε σε ένα σημείο όλη μέρα και στα καλήτερα της έφερνε γύρους , γύρω απο τον εαυτό της. Έτσι πήρε το παρατσούκλι πορτατίφ γιατί καθόταν δίπλα απο το κεφάλι σου ώρες σαν λαμπατέρ...
Μετά απο 8 μήνες ξεθάρεψε και πια συμβιώνει με τις άλλες γάτες και τον σκυλάκο μας...
Αράζει στον καναπέ , ξεκίνησε να τρώει κανονικά και με όρεξη έφτασε τα 4 κιλά και σταμάτησε αυτό το πράγμα να μενει ακίνητη επι ώρες η να γυρίζει γύρω απο τον εαυτό της.
Έκανε ένα ζευγάρωμα με τα χίλια ζόρια και από όλα τη γέννα κράτησε μόνο ένα μωρό.
Μην μπορώντας να καταλάβω τι πήγε στραβά αποφάσισα να την στειρώσω , να πετάξω 3000 δολάρια στο δρόμο αλλά να έχω την ησυχία μου σαν εκτροφέας.
Οι απώλειες μωρώβ γατών είναι στο πρόγραμμα, δυστηχώς, όμως είναι υποχρέωση μας να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό.
Κάποια γατάκια παρόλο που τα μοσχοπουλάνε για αναπαραγωγή , κάνουν μόνο για pet, δηλαδή για γατάκια συντροφίας.
Κατέληξα λοιπόν για άλλη μια φορά στο συμπερίσμα οτι οι Ισπανίδες εκτροφείς που εμπιστέυθηκα για την αγορά της Kitty και της Μαρτικα, εκτός απο υπέροχοι άνθρωποι είναι και υπέυθυνοι εκτροφείς...
Η Coraline πια είναι στειρωμένη και δίδεται σε επίσης χαμηλή τιμή.
Ακολούθησε τον δρόμο της στείρωσης και η Divonne η οποία μας χάρισε υπέροχα μωρά αλλά θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί κι εκείνη απο γέννες και δίδεται επίσης...
Μέσα σε όλα δοκιμαστήκαμε στην έκθεση γατας που έκανε ο εογ τον Γενάρη, χάσαμε πολλούς πόντους για το grooming..
οψώμεθα....
Με την ευκαιρία αυτού του πόστ ήθελα να σας παρουσίασω την τρίτη Βασίλισσα δικής μου εκτροφής που κρατάω για αναπαραγωγή. είναι η Τιτάνια, κόρη της Frostie (rangarock) και του Deep Ocean (us.coon)

H χρονιά ξεκίνησε για τα καλά, αν και καθυστερημένα... καλή και γλυκιά χρονιά σε όλους!

Comments