Οι εντυπώσεις μας απο την 16 και 17ή έκεθση γάτας



Η φετινή μας συμμετοχή λόγω της πρόσφατης μετακόμισης που είχαμε, και λόγω οτι είναι η εποχή του ζευγαρώματος για τις γάτες περιορίστηκε σε μια μόνο γάτα τη Midnight.
Έτσι,εστιάσαμε σε ενα μόνο γατι που μορφολογικά είναι άψογο και δώσαμε τα πάντα για το τέλειο grooming και τη θετική του εκπαίδευση την ώρα της κρίσης.
Παρόλαυτα η φυλή ragdoll θάφτηκε επιμελώς σε ένα δωμάτιο δίπλα απο τις τουαλέτες της έκθεσης.
Όπως δεν ήταν αναμένωνεμο για έναν γόνο του μυθικού εκτροφείου angelicdolls αλλά ήταν επόμενο για ένα γατί που το εκθέτω εγώ, η midnight θάφτηκε και αυτή.
Στο τέλος της πρώτης ημέρας έγινε ένα αφιέρωμα στα ragdoll και φυσικά δεν φώναξαν στο μικρόφωνο τον αρίθμό της Midnight να προσέλθει, έτσι εις ένδειξη διαμαρτυρίας την επομένη ημέρα κατέβηκα στην έκθεση με κενό κλουβί χωρίς ταλιπωρώ τη γάτα μου.
Επιστρέφοντας σπίτι μου στη Κρήτη, οι γάτες μου ήταν όλες εκεί, μας υποδέχτηκαν με τα πιο γλυκά γουργουριτά και χάδια, ο άντρας μου όλο αυτόν τον καιρό τις φρόντιζε και το σπίτι έμοιαζε σα να είχα φύγει μόλις το πρωί, η αδικία, η λιγοψυχία, η κομπίνα, η απατεωνιά , το μίσος,η ζήλια δεν είχαν αγγίξει καμία από τις υπόλοιπες γάτες μου και τις χάζευα αμέριμνες και ανυποψίαστες να συνεχίζουν το χωρό των γουργουριτών.
Σκέφτομαι όλα εκείνα που κατάφερα μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια ένα περιοδικό μόνο για γάτες ,μια νεα φυλή να έρθει στην χώρα μου, μετά την έκεθση αναρωτιόμουν αν η φυλή άξιζε να έρθει στην Ελλάδα,ύστερα σκέφτηκα εκείνους τους 70 ευτυχισμένους γατογονείς που μεγαλώνουν ένα ragdollaκι του εκτροφείου μας σπίτι τους...
Για εκείνους πιθανώς και να αξίζει.
Μετά σκέφτηκα την Ηρώ και Την Αντριάννα ,έχουν πάρει 2 φοβερά αρσενικά για show διαγωνίζονται στη κατηγόρια στειρωμένων κι εκεί τα αποτέλεσματα ήταν απογοητευτηκά,όμως κάθε φορά έρχονται με ελπίδα, στολίζοντας τα κλουβάκια τους τέλεια, και δίνοντας την καλύτερη τους εμφάνιση..
Κατέληξα λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι αλλά και οι γάτες τους αξίζουν κάτι καλύτερο, για αυτό το λόγο η δουλειά δεν σταματάει εδώ, είμαστε εν αναμονή σεμιναρίων για εκτροφείς, θέλοντας πάντα να γινόμαστε καλύτεροι, και να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και πραράλληλα ερευνούμε το ενδεχώμενο μιας αξιοκρατικότερης διοργάνωσης στην Ελλάδα.
Θέλει πολύ πολύ δουλειά και κουράγιο, αλλά έχουμε πολλά αποθέμετα ενέργειας για να δουλέψουμε για κάτι σωστό και υγειές.
Κλείνοντας θέλω να επισυνάψω με ένα απόσπασμα του πρώτου μέρους του Νόμου σχεδίου για τα ζώα αδέσποτα και συντροφίας.

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

To Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με το νομοσχέδιο επέρχονται οι ακόλουθες 18 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων.

1. Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο παρεμφερές δημόσιο θέαμα καθώς και οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.

Να θυμίσω οτι η φετεινή είσοδος για το κοινό στην έκθεση ήταν 3 ευρώ.

Comments