New Law , new contracts


Τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο νέος νόμος για τα ζώα στην Ελλάδα, με χαρά είδα ότι επιτέλους η χώρα μας είπε ένα δυναμικό όχι στα τσίρκο και στα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα.
Το αντισυνταγματικό “2 ζώα ανά διαμέρισμα”ευτυχώς πήγε στον αγύριστο , κι έτσι τηρουμένων όλων των υγειονομικών διατάξεων ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει στη κατοχή του όσα ζώα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Βάση νέου νόμου το εκτροφείο μας αλλάζει τα συμβόλαια υιοθεσίας.
Η επόμενες γέννες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2012 θα είναι συμμορφωμένες με το νέο νόμο.
Παρόλαυτα επειδή πολλοί κοιτάτε τη σελίδα του εκτροφείου μου για πληροφόρηση (και καλά κάνετε) θα ήθελα να επιστήσω τη προσοχή σε αγοραστές καθαρόαιμων γατών και γενικά σε όσους δίνουν χρήματα για την απόκτηση κάποιας γατούλας.

1. Σε καμία περίπτωση μην δεχθείτε να υιοθετήσετε γατάκι κάτω των 8 βδομάδων
2. Σε καμία περίπτωση μην πάρετε γατάκι από εκτροφείο χωρίς συμβόλαιο υιοθεσίας
3. Ζητήστε πριν αγοράσετε το γατάκι σας και δώσετε προκαταβολή να διαβάσετε ένα συμβόλαιο υιοθεσίας που διαθέτει το εκτροφείου
4. Μην δεχτείτε να αγοράσετε γατάκι χωρίς pedigree, ή χωρίς να έχετε πάρει έστω μια φωτοτυπία από το γενεαλογικό δέντρο των γωνιών του .Tα pedigree συνήθως αργούν λίγο να εκδοθούν παρόλαυτα πρέπει να συμφωνήσετε αυτό εξαρχής με τον εκτροφέα και να αναγράφεται το συμβόλαιο που θα λάβετε οτι θα σας το αποστείλει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
5. Αγοροπωλησίες ζώων που δεν φέρουν μικροτσιπ είναι παράνομη...(ούτε να το σκέφτεστε)
Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο νόμο από εδώ:http://www.adespoto.gr/files/n_4039_2012_adespota.pdf

εκείνο που μένει είναι να ασκηθεί πίεση από όλους τους φορείς στον κτηνιατρικό σύλλογο για την αισχροκέρδεια των κτηνιάτρων πάνω στο μικροτσιπ, Μεγάλες παρτίδες μικροτσιπ έχουν χορηγηθεί από την Ε.Ε δωρεάν στην Ελλάδα , όμως μέχρι και σήμερα οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι αναγκασμένοι να το χρυσοπληρώνουν , ενώ το κόστος είναι 3-5 ευρώ ανά μικροτσιπ. Ντροπή!

Finally the law of pets and animals in Greece has change from 2/2/2012 , so we are changing our sale- contracts due to new law.
You can download the new law here:http://www.adespoto.gr/files/n_4039_2012_adespota.pdf


In conclusion please beware of these highlights of the new law and be careful l who you trust to buy a pure breed kitten.
1. Under no circumstances do not accept to buy a kitten 8 weeks or under.
2. Under no circumstances do not buy a kitten without a sale-contract.
3. Before you buy kitten , ask the breeder to show you a sample of the sale-contract.
4.Do not buy a kitten without a pedigree, or without documents of mother and father pedigress.
5.Do not accept to buy a kitten without a microchip is prohibited.
G
Good Luck.

.

Comments