Οι εντυπώσεις μας από το 1ο WCF cat show show που έγινε στη Σερβία

Την περασμένη Κυριακή βρέθηκα στο Βελιγράδι για να στηρίξω ένα club το οποίο υπάρχει σαν φιλοζωικό σωματείο εδώ και μια δεκαέτια με προγράμματα στειρώσεων, ενημερωτικές δράσεις  και πολύ σοβαρό πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων γατών, ωστόσο αποφάσισε τα τελευταία 2 έτη να προσχωρήσει στην WCF, και όπως ήταν αναμενώμενο κάποια στιγμή θα διοργάνωναν και το πρώτο τους show.





Το show είχε ειδική άδεια να γίνει διπλό με 2 certificates τίπλων για μια μόνο ημέρα.
Επίσης είχε την αμέριστη συμπάρασταση της τοπικής TICA ,και εκείνο που εισέπραξα εκείνες τις ημέρες που  έμεινα στο Βελιγράδι ηταν ότι υπήρχε ευγένεια, ψυχραιμία και καλοσύνη από όλους τους παρεβρισκόμενους.

Σαν πρώτο show είναι λογικό να προκύψουν πράγματα που δεν μπορείς να πργραμματίσεις, επίσης αν αυτό το show γινόταν εδώ ξέρω με τα δεδομένα τα δικά μας ότι θα είχε ακυρωθεί από τις 9.00 το πρωί.
Τι πήγε στραβά αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι, το show έγινε σε ενα Industrial μαγαζί που πηγαίνει η νεολαία τα βράδια και διασκεδάζει, (πρώτη καρδούλα και αστεράκι εδώ γιατί όλοι έχουμε βαρεθεί τα ξενοδοχεία και τα γήπεδα) , το προηγούμενο βράδυ όντας Σάββατο, το μαγαζί ήταν ανοιχτό και είχε πάρτυ μέχρι το πρωί που ήρθαν οι διοργανωτές να στήσουν φυσικά όλα ήταν ανω κάτω και εκτός από το στήσιμο είχαν και να καθαρίσουν ότι απέμεινε από ένα ξέφρενο πάρτυ με χαρτοπόλεμο.

Τα κλουβιά άργησαν να έρθουν και κατεύθασαν  την ώρα που ήρθαν και οι εκθέτες για κτηνιατρικό έλεγχο, το μιρκόφωνο δεν  λειτουργουσε και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συνέβη που δεν έγινε αντιληπτό.
Ωστόσο εκεί που ήταν ένα δευτερόπλεπτο πριν την απλεπίσια δεν είδες κανέναν να έχει διάθεση να πουλήσει πνεύμα, να το παίξει έξυπνος ή να αναζητά να  ρίξει ευθύνες κάπου.  Στρωθήκαν χωρίς πολλές κουβένετες και με απεριόριστη ψυχραιμία μέσα σε 40 λετπά στιβάξαν τραπέζια, ανοίξαν κλουβιά , διακοσμήσαν κύπελλα και ροζέτες, σφουγγράρισαν, καθάρισαν  και πρόσέφεραν και καφέ στους εκθέτες που είχαν την ευεγνή καλοσυνη να μαζευτούν  διακριτικά κάπου χωρίς να κακαρίζουν και να παραπονιούνται!
Θέλετε να μεταφέρετε το αντίστοιχο σκηνικό εδώ? Μέχρι τις 11.00 θα παίρναμε τηλέφωνα σε κινητά και σταθερά να βρουμε το αφεντικό του μαγαζιού που θα ήταν γκολ απο το πάρτυ της προηγούμενης βραδιάς για  να δούμε ποιος φταίει.. αυτό.. δεν θα κάναμε κάτι αλλο.
Οι γάτες ηταν 90 κάτι που θεωρώ για πρώτο show εξαιρετικό, όλες σε υπέροχη κατάσταση, από τις γάτες σπιτιού που είχαν και ασορτή συνολάκια με τα αφεντικά τους μέχρι κάτι αέρινα  Nembelung τα οποία ήταν λες και είχαν βγει από παραμύθι.
 Οι stewards μια εξαιρετική ομάδα όλο ψυχή, ήταν κοπέλες εθελόντριες φιλοζωικών σωματείων που δεν είχαν ξανακρατήσει γάτες σε show αλλά με το πείσμα τους και την καλή τους διάθεση έβγαλα εις πέρας τα ring και τα best in show. Απίστευτα εργατικές απίστευτα υπομονετικές.

Πραγματικά στο επόμενο show στη Σερβία σας προτείνω να πάτε ανεπιφύλακτα αν είστε  από εκείνους που πάνε σε show στο εξωτερικό.
Οι διοργανωτές, Milos &Sveltlana (αντιπρόεδρος και πρόεδρος) είναι απίστευτα φιλικοί και ευγενικοί καθώς και όλοι οι άνθρωποι που συνεργαζόνται. Θα περάσατε καλά σε μια πολύ ζωντανή πόλη και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα cat show Με πολύ καλή ενέργεια.
 Η ελληνική αποστολή γύρισε πίσω με το κάτι τις της. Καέβασα 2 γατούλες στην κατηγορία νενανίων (junior) ενα μικρό και αγαπημένο ragdoll 5 μηνών την Μικρή Belladona, και τον 9 μηνών πλέον Γίγαντα της Αφροδίτης Alexander the Great.
Η Belladona μας πήρε τους τίτλους της 2 xCACJ , 2 Nomination για το Best in Show, και 5η θέση από 25 γάτες στο wcf kitten ring (5/25)


O Alexander the Great πήρε 2x CACJ, 2NOM 2 BEST IN SHOW, 1 BEST OF BEST JUNIOR..


Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη για τις γατούλες που είναι δική μας εκτροφής και τα πήγαν εξαιρετικά.
Η επόμενη έκθεση είναι για τον Ιανουάριο του 2015 στην Κύπρο :)

Comments