Giving back

photo:Chaiyaporn Atakampeewong




Πάντοτε υποστήριζα τα προγράμματα TNR (Trap-Neuter-Return) για τις γάτες των δρόμων, γνωρίζοντας ότι η υιοθεσίες αδέσποτων είναι μικρότερες σε αριθμό  από τις γάτες που γεννιούνται στους δρόμους, η στείρωση και επανατοποθέτηση γατών είναι η μόνη λύση για  να γίνει διαχείριση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων.
Δυστυχώς οι πόλεις και οι αφιλόξενοι κάτοικοι τους που κακοποιούν και δηλητηριάζουν ζώα δεν αποτελούν φυσικό περιβάλλον, μια μικρή λύση στο μεγάλο πρόβλημα είναι η στείρωση.

Έτσι λοιπόν φέτος, συμπληρώνοντας 10 χρόνια  από την ίδρυση Perla Dolls, λίγο πιο οργανωμένα και λίγο πιο "εκτεθειμένα" , για κάθε γατάκι που γεννιέται στο εκτροφείο Perla Dolls, θα στειρώνω μια γατούλα από τον δρόμο και θα σας την παρουσιάζω εδώ. 

Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω να βρω ένα σπίτι για κάθε μια γάτα που συναντώ στον δρόμο. Θα ήθελα πάρα πολύ να επικοινωνήσω σε όλο τον  κόσμο ότι η μεγαλύτερη αγάπη που έζησα σε αυτόν πλανήτη αφορούσε μια  αδέσποτη γάτα , την Αβάνα μου, και πως όλα τα όνειρα και τα σχέδια τα καταστρώναμε παρέα.

Photo: Velizar Ivanov 


 Και πως θα ήθελα να της είχα αφιερώσει περισσότερο χρόνο και περισσότερες σιωπές αντί να με είμαι τόσες ώρες στον υπολογιστή. 
Θα ήθελα να παροτρύνω ανθρώπους που έχουν μια δύσκολη ζωή, που κάθε μέρα κάτι τους φταίει, που είναι μόνοι, απομονωμένοι, που νιώθουν ότι δεν έχουν αγαπηθεί, που νιώθουν λίγοι ή που είναι λίγοι, να βάλουν στην ζωή τους μια γάτα, να δώσουν μια ευκαιρία και να πάρουν και οι ίδιοι μια ευκαιρία με ένα ζώο από τον δρόμο. Αλλά πιάνω τον εαυτό μου να προσπαθεί να περιγράψει κάτι που δεν περιγράφεται, κάτι που μόνο βιωματικά το καταλαβαίνει κάποιος.

Για αυτό  θα μείνω στον ρεαλισμό, θα μείνω σε αυτά που μπορώ να κάνω, και τα υπόλοιπα θα μείνουν όνειρα και ευχές προς τον παρόν. 

One for one giving back από εμένα από εδώ και πέρα και για πάντα!

Comments